Handendrogers

Tapp kondigt met trots een groot nieuw ontwerp aan van zijn succesvolle TwinTAPP Plus-handdroger die opspattend water op de vloer voorkomt.

De Dualflow Plus-waterverzamelzone is volledig opnieuw ontworpen en verbeterd om te voorkomen dat restwater met de hand opdroogt, waardoor het volledig droog blijft en het risico op uitglijden wordt voorkomen . Bovendien helpt deze verbetering de badkamer veel hygiënischer en schoon te houden.

 

Aan de andere kant, en net als zijn voorganger, kan de verbeterde Dualflow Plus optioneel worden aangesloten op de hoofdafvoerpijp om direct achtergebleven afvalwater te verwijderen. Met deze optie is Dualflow Plus de enige droger op de markt met de beste methode voor waterafvoer: de directe aansluiting op de afvoer. Deze verbinding wordt tot stand gebracht dankzij een kit bestaande uit een flexibele plastic buis en het bevestigingsmechanisme op de handdroger. Deze kit voor directe aansluiting op de hoofdafvoer kan eenvoudig worden geïnstalleerd in alle nieuwe Dualflow Plus of in al geïnstalleerde Dualflow Plus.


Beide functies (nieuw ontwerp van het waterverzamelingsgebied en directe aansluiting op de hoofdafvoer) maken Dualflow Plus onverslaanbaar in termen van afvalwaterbeheer. Beide oplossingen voorkomen dat overtollig water tijdens het drogen van de handen naar de grond gaat en helpen als gevolg van deze omstandigheid ongelukken door uitglijden te voorkomen, waardoor de badkamer veiliger, hygiënischer en schoner wordt.

 

Besparing

Dat dit niet alleen veiliger, hygiënischer en schoner is laten we u graag zien aan de hand van het volgende voorbeeld.

Voor dit voorbeeld van we uit van  toiletruimte met een gemiddeld verkeer van 250 personen per dag. 

De gemiddelde kosten van een papieren handdoek zijn ongeveer € 0,012 en bij elke service gebruikt de gebruiker gemiddeld 2,5 handdoeken om hun handen te drogen. In dit voorbeeld wordt er in een jaar € 2.737 uitgegeven aan papieren handdoeken.

Nu hetzelfde voorbeeld met handdrogers van het type Dualflow Plus die maximaal 4,2 W per dienst verbruiken. Als de gemiddelde elektriciteitsprijs € 0,14 / kWh is, kost dit jaarlijks € 33,80.

 

• Nieuwe generatie "hands in" type handdroger, snel efficiënt en elegant ontwerp, zeer geschikt voor plaatsen met een hoge doorgangsfrequentie.

• 2 paar infraroodsensoren aan beide zijden van de buitenafwerking voor automatisch gebruik.

• Maximale luchtafvoersnelheid bij 410 km / u.

• Handen drogen in 10-15 seconden.

• Verstelbare vermogensmotor waarmee het energieverbruik kan worden geregeld (tussen 420 en 1500 W).

• Het bevat een HEPA-filtermedium dat vaste deeltjes in suspensie filtert (pollen, huisstofmijt, tabaksrook, enz.) Die de luchtkwaliteit aanzienlijk verbeteren.

• U kunt optioneel een ionisator opnemen ("Ion Hygienic" -technologie) die de lucht zuivert door negatief geladen deeltjes (anionen), waardoor de meeste deeltjes en kiemen die door de lucht worden vervoerd worden verwijderd, waardoor Wees gezonder en zuiverder.

• Biocote® antimicrobiële en antibacteriële bescherming op basis van zilverionentechnologie. Deze ionen remmen de reproductie van micro-organismen in het product gedurende hun nuttige levensduur.

• Automatische uitschakeling na 30 seconden continu gebruik.

• Laag geluidsniveau in zijn categorie (62 dBA in ECO-modus).

• Gemakkelijk te onderhouden, de hoofdafvoerpijp van het bad kan optioneel worden aangesloten om restwater van handdrogen te verwijderen.

 

Energie-efficiënt en mileubewust


 

 

Onze supersnelle en ultramoderne handdrogers verbruiken ongeveer 90% minder energie dan conventionele heteluchtdrogers.

Concentionele drogers verbruiken ongeveer 70 watt energie per droogcyclus, terwijl onze nieuwe generatie handdrogers tussen 0,6 en 4,2 watt per droogcyclus verbruiken.

De geavanceerde handdrogers van Mediclinics produceren 45 keer minder afval dan papieren handdoeken. Om u een voorbeeld te geven wat dat inhoud: een typisch fastfoodrestaurant  gebruikt gemiddeld 910 kilo papieren handdoeken per jaar. Dit komt overeen met het kappen van 34 bomen. De handdrogers van Mediclinics zijn niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu.

 

TwinflowTAPP

€ 745,00

TwinflowTAPP

€ 745,00

Automatische elektrische hands-in handendroger voor wandmontage. Hét apparaat om snel (in 8-10 seconden) en hygiënisch uw handen te drogen. Ideaal voor in toiletruimtes in horecagelegenheden, sportclubs, bedrijven en instellingen. De Twinflow handddroger van Plastiqline heeft het laagste geluidsniveau in zijn klasse. Innovatief design!

 

Wat is een Twinflow?

De Plastiqline Twinflow handendroger is een mooi vormgegeven en energiezuinige hands-in handendroger. De handen worden in ca. 10 seconden drooggeveegd met een tweezijdige luchtstroom. De luchtsnelheid van deze luchtstroom is 410 km/h. Het motorvermogen is traploos instelbaar tussen de 420 Watt en 1100 Watt. De Twinflow is geschikt voor openbare ruimtes als restaurants, scholen en kantoren. Sanitaire ruimtes worden steeds vaker ingericht met handendrogers vanwege het gebruiksgemak en kostenbesparing die het met zich meebrengt.

Wat zijn de (hygiënische) voordelen?

 • Schone lucht
  Dankzij de HEPA filter in de Twinflow wordt de lucht gezuiverd voordat deze op de handen terecht komt. Deze lucht is schoner dan de lucht die in de ruimte hangt.

 • Geen rondspattend water 
  Wanneer de handen gedroogd worden spat het water er niet zomaar uit. Het water wordt netjes opgevangen in een, eenvoudig te verwijderen en te reinigen, waterreservoir.

 • Antibacteriële Biocote bescherming
  De Twinflows zijn voorzien van een Biocote®, een antibacteriële laag waardoor micromechanismen zich niet aan de droger kunnen hechten.

 • Milieuvriendelijk 
  Twinflows zijn milieuvriendelijk, energiezuinig én 100% recyclebaar. De Twinflow is opgenomen op de Nederlandse lijst van Energie investeringen 2017. 

 • Geschikt voor druk bezochte ruimtes 
  Vanwege de droogtijd van slechts 8-10 seconden is de Twinflow ideaal bij hoge bezoekersaantallen. De Twinflow is voorzien van een verwarmingselement met een aan/uit schakelaar.

Uiteraard is het van essentieel belang de handen eerst grondig en hygiënisch te reinigen, alvorens de handen te drogen.