Training handhygiëne Rijnstate ziekenhuis (Radio Therapie Groep)

 

Tijdens de hygiëne interventie week van de Radio Therapie Groep hebben wij een leerzame handhygiëne training mogen verzorgen.

Deze handhygiëne training gaf duidelijk inzicht wanneer de handen moeten worden gedesinfecteerd en de gevolgen ervan.

 

Hierbij kregen wij de volgende reactie:

 

“De werkgroep infectiepreventie van Radiotherapiegroep maakt zich hard voor een professionele organisatie op het gebied van infectiepreventie en hygiëne. Voor ons als een poliklinisch instituut is handenhygiëne een absoluut speerpunt. We kunnen immers onze organisatie nog zo goed inrichten, als medewerkers geen goede handhygiëne toepassen is onze inspanning vergeefs. Goede handenhygiëne is een onderwerp waar ook the TAPP company zich vol voor inzet.

 

The TAPP Company heeft tijdens de veiligheidscampagne tijdens de pauzes medewerkers voorgelicht over handenhygiëne. Met behulp van infrarood en contrastmiddel werden medewerkers uitgedaagd om te laten checken of de handen goed gewassen of gedesinfecteerd waren. Verder had the TAPP Company een sprekend filmpje wat liet zien hoe de verspreiding van bacteriën verloopt als de handen niet gewassen worden of gedesinfecteerd. Heel confronterend en pakkend!

Ook hebben we samen met the TAPP company op alle plekken waar handenhygiëne toegepast moet worden bordjes geplaatst, zodat geen twijfel bestaat wanneer en welke handenhygiëne toegepast moet worden.”